dilluns, 4 de gener del 2016

ATENCIÓ AMB ELS LLUMS DE BAIX CONSUM!!

Dra. Anna Pla

El mercuri és responsable de moltes intoxicacions cròniques i agudes de difícil diagnòstic i que poden ser un calvari per qui les pateix.
Hem enretirat ja fa anys els termòmetres de mercuri i s'aconsella limitar molt el consum de peix blau a embarassades i nens pel seu contingut en mercuri i altres metalls pesants. Més delicat i controvertit és el mercuri de les amalgames dentals (empastos "grisos" dels que un dia n'haurem de parlar).
El que la majoria de gent ignora és que els llums de baix consum (els típics en forma d'espiral o barretes doblades) tenen mercuri que s'allibera quan es trenquen i són una font molt greu i perillosa d'intoxicació per mercuri.
Ara per sort es van popularitzant els llums led, que no tenen mercuri i són una bona aposta pel medi ambient i per la butxaca, doncs la inversió s'amortitza ràpidament. Us aconsello que no espereu que se us fonguin els llums de baix consum i els canvieu per leds. Manipuleu-los amb molt de compte... i a la deixalleria!
SI SE US TRENCA UN LLUM DE BAIX CONSUM, el mercuri es difon ràpidament a l'ambient i es diposita al terra i les superfícies. Poseu-vos una mascareta i guants, obriu finestres i tanqueu la porta, recolliu les restes i poseu-les en doble bossa de plàstic, fregueu el terra i les superfícies i llenceu draps i fregona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada