Ahir es publicava als mitjans la notícia que l'OMS ha declarat que s'ha demostrat que el consum de carns processades (bacon, frankfurts, hamburgueses, embotits, etc.) augmenta significativament el risc de patir càncer de colon. I que el consum de carns vermelles també pot ser cancerígen.
La notícia, que per sí mateixa no és tal, crec que convé matisar-la. Per això us apunto unes reflexions.
-Carns cancerígenes o cancerígens a les carns? Els fums de les carns fumades, els nitrits i nitrats com a conservant de la majoria d'embotits, altres additius i adulterants de les carns processades són potencials cancerígens, moltíssim més que les carns en sí.
-Som el que mengem. I els animals també. Si un animal ha patit estrés per viure en condicions industrials, se l'ha sacrificat sense tenir en compte les seves emocions i evitant-li al màxim el patiment, i no ha tingut l'alimentació natural de la seva espècie, la seva carn estarà plena de tòxics de l'alimentació i de toxines que haurà generat.
-D'altra banda, els cereals i llegums -base de l'alimentació moderna tant dels peixos com de les aus i animals de carn vermella- tenen un excés d'àcids grassos Omega 6, que són pro-inflamatoris, i això és el que mengem quan mengem les seves carns i derivats (ous, làctics). I la inflamació és la porta d'entrada que permet que el càncer es desenvolupi.
-Una alimentació sana ha de ser equilibrada i variada. Amb abundància de vegetals, és a dir, vegetals a tots els àpats (sigui en forma d'amanides, vegetals cuinats i/o fruites) i sempre si no hi ha cap contraindicació especial els vegetals han de ser a la base de l'alimentació (no els cereals com encara se sol publicar).
-Un altre aspecte menys conegut és el genètic i el grup sanguini. Els grups sanguinis que podríem dir més sensibles a la quantitat i qualitat de les carns vermelles són l'"A" i l'"AB".
-Ho podríem resumir dient que el problema no radica tant en la carn en sí, sinó en la qualitat i la quantitat.
dimarts, 27 d’octubre del 2015
divendres, 16 d’octubre del 2015
PROPOSTA DE MENÚ EQUILIBRAT
dilluns
|
dimarts
|
dimecres
|
dijous
|
divendres
|
|
Esmorzar
|
1 llesca pa espelta
2 talls pernil
|
Macedònia de fruita amb fruits secs i
iogurt
|
Tomàquet amanit amb pernil d’indiot
|
2 torrades integrals amb melmelada
I un ou dur
|
1 llesca pa espelta
2 talls formatge desnatat
|
Mig
matí
|
Un tall de papaia
|
Un tall de pinya
|
Mig mango
|
Un tall de pinya
|
Mig mango
|
Dinar
|
Puré de verdura
Pit de pollastre a la planxa amb
xampinyons o girgoles
|
Amanida d’arròs
Amb ou dur i 3 llagostins
|
Espinacs amb cigrons
Llonzat de porc a la planxa amb amanida
|
Arròs amb bròcoli
Hamburguesa natural amb amanida d’api i
poma
|
Col arrissada al vapor amb una patata
Peix en papillote amb porros i carbassó
|
Berenar
|
Un iogurt d’ovella o cabra
|
Una galeta digestive de civada
|
2 nous i 1 presa de xocolata negra
|
1 iogurt de cabra o ovella
|
2 nous i 1 presa de xocolata negra
|
Sopar
|
Papillot de naps, pastanagues i brócoli
Amb lluç o bacallà
|
Porros i pastanaga al vapor i 2 ous durs
|
Puré de carbassa
Peix al vapor
|
Bledes o espinacs
2 talls de pernil d’indiot
|
Escalivada
Truita
d’escarola
|
dissabte
|
diumenge
|
||||
Esmorzar
|
1 llesca pa espelta
2 talls pernil
1 cafè o infusió
|
Macedònia de fruita amb fruits secs i
iogurt
|
|||
Mig
matí
|
Una poma
|
1-2 galetes digestive
|
|||
Dinar
|
Puré de cogombre amb suc de llimona i 1
cullerada de iogurt
Conill al forn o la cassola amb herbes i
una patata amb pell
|
lliure
|
|||
Berenar
|
Un iogurt de soia
|
Una fruita petita i 2 nous o unes ametlles
|
|||
Sopar
|
Bledes bullides
Peix a la planxa o al vapor
|
Puré de carbassa o verdures
Una truita o ou dur
|
NOVA ADREÇA de la Dra. Anna Pla a Caldes de Montbui
MEDICINA
HOMEOPATICA
a Caldes de
Montbui
Dra. Anna Pla i Castellsagué Col. nº 16566
c/ Montserrat, n. 15, 1r 3a
(consulta Carla Macau) Caldes de Montbui
Dijous a la tarda; hores convingudes
- Oferim també servei de guàrdia
telefònica per a urgències i, en casos especials, atenció domiciliària.
Secretaria (a Aralia Centre Mèdic-Barcelona) Tel.: 93.453.95.83 o 93.323.42.16
Sres. Imma i Carme
divendres, 10 de juliol del 2015
NOTA INFORMATIVA TRASLLAT
Us recordem que estem a la vostra
disposició a les noves instal·lacions:
ARALIA CENTRE MÈDIC
c/ Rosselló, 171-173, 3r 2a
(al costat del c/ Muntaner)
08036 Barcelona
- Metro: L-5 (línia blava) parada Hospital Clínic o Diagonal, sortida Balmes
- Autobusos: línies 14 – 59 – 63
- Trens: FFCC estació Provença
- Parking: SABA davant
l`Hospital Clínic i d’altres
Els nous telèfons d’atenció són: 93.453.95.83 i 93.323.42.16,
on us atendran les secretàries: Sra. Carme Sanz i Sra. Imma Pla
Correu electrònic de secretaria: info@araliacentremedic.com
Correu electrònic per la Dra. Anna Pla: annapla@comb.cat
El web/blog/facebook queda com
un lloc de trobada i comunicació virtual amb els pacients de la Dra. Anna Pla, amb les
mateixes adreces de sempre.
Les adreces actuals de correu electrònic seguiran operatives
temporalment, a l’igual que els telèfons.
Les guàrdies de les urgències de la Dra. Anna Pla de 20 a 22h.,
durant la setmana i els caps de setmana de 10 del matí a 10 de la nit,
segueixen en el telèfon 644.40.14.35
divendres, 31 d’octubre del 2014
ENQUESTA
ENQUESTA SOBRE EL GABINET MÈDIC HAHNEMANN
Volem agrair a tots els pacients que heu respost
l’enquesta sobre la qualitat del servei i atenció prestats per GABINET MÈDIC
HAHNEMANN.
Estem molt
contents de participar-vos que s’ha valorat como a molt bo o excel·lent:
- la qualitat del serveis professionals que dispensem als nostres pacients,
el 91% dels enquestats/des
- el tracte i col·laboració de la secretaria, el 91% dels enquestats/des
- l’horari d’atenció, el 67% dels enquestats/des
a més, tots els
pacients consultats recomanarien el Gabinet i
tornaran.
Volem
assenyalar que les respostes que heu donat ens serviran per a millorar encara
més l’atenció i els serveis que dispensem a GABINET MÈDIC HAHNEMANN.
divendres, 6 de juny del 2014
INTERVENCIÓ SISTÈMICA BREU EN VIOLÈNCIES FAMILIARS
Programa de la nova formació per a psicòlegs, metges i treballadors socials
de la
Universitat de Girona en "Intervenció Sistèmica Breu en Violències
Familiars" que la nostra col.laboradora
Laura Galimberti ha
dissenyat i construït
juntament amb Mark Beyebach (promotor de
la Teràpia Centrada
en les Solucions a Espanya
).
“El postgrado que ofrecemos
pretende adoptar una perspectiva diferente al
abordaje tradicional de esta problemática, en el que se
combinan, por un lado, una
perspectiva amplia, integradora y
transdisciplinar en la comprensión del fenómeno
de la violencia familiar con, por otro, una visión aplicada y práctica que
permita generar soluciones concretas con las personas implicadas en la
violencia y requieren ayuda profesional.
En esta línea, en todos los módulos de este
postgrado se ofrecerán mapas conceptuales para entender el
territorio de los diferentes tipos de
violencia familiar, para pasar después a
trabajar claves para la intervención, la planificación de los casos y la
coordinación con otros recursos y profesionales”
Per a més informació:
http://www.fundacioudg.org/curs-de-postgrau-en-intervencio-sistemica-breu-en-violencies-familiars.html
Laura Galimberti
Psicóloga
y psicoterapeuta en Terapia Breve
dimarts, 22 d’abril del 2014
"Una dolça revolució" de Josep Pàmies
He llegit amb molt d'interès i delit aquest llibre:
“Una dolça
revolució” de Josep Pàmies.
I he demanat autorització per compartir-vos aquest tros de la pàgina 89:
“No tot és negatiu
pel que fa a l'actual crisi econòmica; gràcies a ella s'està
gestant un nou teixit agrícola i comercial fora dels circuits de
producció, transformació i distribució industrial. La necessitat
està fent que les persones s'uneixin per cercar vies alternatives
d'accedir als aliments, deixant de banda l'individualisme i la
competitivitat capitalista i intentant recuperar la dimensió ètica
i humana en les activitats econòmiques. D'aquesta manera, estan
proliferant una sèrie d'iniciatives que refan el teixit agrícola de
la zona on vivim, com els horts urbans (privats o col.lectius,
aprofitant espais públics que estaven abandonats); les ecoxarxes,
que són xarxes d'intercanvi de béns, serveis i coneixements; les
cooperatives ecològiques de consum o les associacions de persones
d'un barri o d'una localitat que es posen d'acord i s'ajunten per
comprar directament als pagesos.
La crisi és, doncs,
una gran oportunitat per tornar a començar i construir un nou model
productiu i de consum que sigui saludable, just i sostenible. És a
les nostres mans.”
Dra. Anna Pla
Subscriure's a:
Missatges (Atom)