Ahir es publicava als mitjans la notícia que l'OMS ha declarat que s'ha demostrat que el consum de carns processades (bacon, frankfurts, hamburgueses, embotits, etc.) augmenta significativament el risc de patir càncer de colon. I que el consum de carns vermelles també pot ser cancerígen.
La notícia, que per sí mateixa no és tal, crec que convé matisar-la. Per això us apunto unes reflexions.
-Carns cancerígenes o cancerígens a les carns? Els fums de les carns fumades, els nitrits i nitrats com a conservant de la majoria d'embotits, altres additius i adulterants de les carns processades són potencials cancerígens, moltíssim més que les carns en sí.
-Som el que mengem. I els animals també. Si un animal ha patit estrés per viure en condicions industrials, se l'ha sacrificat sense tenir en compte les seves emocions i evitant-li al màxim el patiment, i no ha tingut l'alimentació natural de la seva espècie, la seva carn estarà plena de tòxics de l'alimentació i de toxines que haurà generat.
-D'altra banda, els cereals i llegums -base de l'alimentació moderna tant dels peixos com de les aus i animals de carn vermella- tenen un excés d'àcids grassos Omega 6, que són pro-inflamatoris, i això és el que mengem quan mengem les seves carns i derivats (ous, làctics). I la inflamació és la porta d'entrada que permet que el càncer es desenvolupi.
-Una alimentació sana ha de ser equilibrada i variada. Amb abundància de vegetals, és a dir, vegetals a tots els àpats (sigui en forma d'amanides, vegetals cuinats i/o fruites) i sempre si no hi ha cap contraindicació especial els vegetals han de ser a la base de l'alimentació (no els cereals com encara se sol publicar).
-Un altre aspecte menys conegut és el genètic i el grup sanguini. Els grups sanguinis que podríem dir més sensibles a la quantitat i qualitat de les carns vermelles són l'"A" i l'"AB".
-Ho podríem resumir dient que el problema no radica tant en la carn en sí, sinó en la qualitat i la quantitat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada